vrijdag 18 januari 2013

Brei 'n Taart - the day after


...een paar dagen later dan 'the day after' natuurlijk...
Afgelopen zondag hadden we al weer de tweede bijeenkomst van Dread Full, met een lekker plakje rabarbercake. De uitvoering ervan was minimaal, maar de smaak was maximaal! Het recept wat ik van internet heb geplukt heeft voor de volgende keer nog wat aanpassingen nodig, zullen we maar zeggen...

We waren dit keer met een kleiner clubje, maar desalniettemin erg gezellig. We hebben een nieuwe steek geleerd waarmee je blokjes kunt breien, wel lastig hoor! Papier, pen en volledige aandacht is een vereiste. De bedoeling was een strookje met deze steek te breien en te eindigen met een knoopsgat. Zodat we het resultaat om een glazen potje konden doen.

Hier wordt flink gebreid, als ik me goed herinner was dit na 5 keer opnieuw opzetten. Het ging nog steeds niet goed, maar de avond duurde niet eeuwg natuurlijk. Thuis maar verder oefenen.zie hier het resultaat van de eerste drie potjes met een knoop. Het potje links vooraan was vooraf van binnen beschilderd. Zoals je misschien kunt zien leent niet elke wol zich goed voor zo'n fijn patroon.Er werd mij dringend verzocht om te melden dat één deelneemster TWEE potjes heeft bekleed! Bij deze. =)

 Vooraf was er nog even tijd om de breiplannen van thuis te bespreken en te kijken naar het resultaat van de vorige keer...
Dit is een proeflap (wel een erg grote) waar gewerkt is met recht- en averecht breien en de afwisseling van verschillende kleuren in lijn.
En hier nog het resultaat van één van de dames van de vorige keer. Ze was bezig met een sjaal in veel kleuren, dunne wol en hele dunne naalden. Wat een werk! Maar goed gelukt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten