maandag 10 december 2012

Dread Full - Brei 'n soep - the day after...

De eerste Dread Full avond was op 9 december. Altijd even aftasten natuurlijk, wie is wie, zou de soep wel lekker zijn, krijgen we wel genoeg te eten...? Nou, dat was allemaal prima! 
Daarna kregen we alle ins en outs van het breien te horen en te zien; verschillende draden, naalden, diverse hulpmiddelen, boeken, patronen, afin, the works.
Toen was het tijd om zelf wat te gaan proberen. We hadden gemengd volk, van beginneling tot 'ik heb wel eens gebreid' tot gevorderde, wat heel leuk was. Zo hebben we allemaal wel wat van elkaar geleerd. Ook zijn we nog wat oude wol tegen gekomen.... HEMA 1980?? 


Hier en daar werden er wat kreten "Wat lastig allemaal!" geroepen, maar we bleven toch telkens daarna weer zeggen: "Hey, als je het eenmaal door heb is het hartstikke makkelijk!"
De avond zou maar tot 21:00 uur duren. Of het nu door de storm kwam die om het huis raasde of dat het gewoon kneuterig gezellig was, of dat iedereen in een opperste concentratie verkeerde...uiteindelijk gingen we pas om 22:00 uit elkaar.

Ik hoop dat iedereen na deze avond weer, of nog meer, inspiratie heeft gekregen om verder te gaan; misschien thuis al wat nieuwe steken leren of al vast plannetjes bedenken voor de volgende keer? (wat 13 januari zal zijn). Ik wel in ieder geval!


Hieronder wat foto's van de avond.We begonnen met een kennismaking van de wondere wereld van brei instrumenten.En hier de wol uit....1980? Ouder?
De trui van de man op de wikkel kun je maken als je de beschrijving aan de binnenkant volgt....


Sommigen hadden al wat eigen werk meegenomen om mee verder teg aan.Een kennismaking met verschillende soorten wol. Hoe brei je nu bolletjes aan een draadje??!


Hier werd al vanaf een patroon gewerkt. Echt iets voor gevorderden


En hier allemaal lekker aan de brei. De close-up foto's waren niet om naar huis te schrijven. Iedereen was té geconcentreerd bezig om fotogeniek te zijn.

Helaas hebben weg eenfoto's van de groentesoep, smeersels en stokbrood gemaakt. Maar geloof me op m'n woord: Lekkerrrrrr...!! Volgende keer weer?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten